Naleśniki kasztanowe

Moje ulubione to te z mąki kasztanowej. Naprawdę uwielbiam absolutnie ten smak i zwykle nie potrzebuję do nich zbyt wiele dodatków. Te placki są idealne latem, kiedy mamy pod ręką niemal każde owoce, o których zamarzymy. Smakują pysznie ze świeżymi truskawkami, morelami, porzeczkami czy bardziej egzotycznie z pestkami granatów. 

A przepis na nie jest naprawdę banalny!
  
Składniki (wszystkie używane przeze mnie składniki są jakości bio)
- 1 szklanka mąki kasztanowej 
- 1/3 szklanki mąki orkiszowej typ 550 
- około 1 szklanki napoju owsianego 
- 1 jajko 
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier z prawdziwą wanilią
- ulubione owoce
- odrobina oleju do natłuszczenia patelni
 
 
Mąki wraz z proszkiem do pieczenia przesiej (kasztanowa ma tendencje do zbrylania się), dodaj jajko, napój roślinny, proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszaj (ja używam trzepaczki, nie miksera). 
Piecz na średnio nagrzanej patelni :)
 
Smacznego!
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl