Sernikobrownie z wiśniami
Oto przepis:
 
10 dkg czekolady bio 99% 
- 2 łyżeczki surowego bio kakao 
-15 dkg cukru kokosowego bio 
 5 jajek "0" 
- 10 dkg mąki orkiszowej typ 550 
- 10 dkg ksylitolu 
- 1 opakowanie cukru waniliowego 
- 20 dkg masła bio 
-ok. 40 dkg twarogu półtłustego 
- wiśnie eko - wydrylowane
  
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i odstaw do ostygnięcia. Masło utrzyj z cukrem kokosowym na puszystą masę, a następnie dodaj 3 całe jajka - dodawaj je po sztuce i po każdym chwilę ubijaj masę. Później dodaj rozpuszczoną i przestudzoną czekoladę i chwilę ubijaj, a na koniec kakao i mąkę.
Około 2/3 masy wyłóż do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy.
Teraz przygotuj ser. Jeśli lubisz bardzo gładki to najpierw go zmiel (ja osobiście sera z Kniazia do tego ciasta nie mielę). Do twarogu dodaj pozostałe 2 jajka, ksylitol i cukier waniliowy. Wszystko zmiksuj na gładką masę. Masę twarogową wyłóż na masę czekoladową, a na nią pozostałą część czekoladowej,
Wszystko delikatnie wymieszaj widelcem, tak aby masa serowa połączyła się z ciastem, a nie stworzyła zupełnie osobne warstwy.
Na wierzch ułóż wiśnie delikatnie zanurzając je w cieście.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni (góra-dół) na około 45-50 minut.
Smacznego!
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl