Śliwki pod kruszonką
Składniki:
 
- 15 dkg mąki orkiszowej typ 550 
- 10 dkg mielonych migdałów
- 15 dkg masła
- 10 dkg drobnych płatków owsianych
- 2 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią
- odrobina cynamonu i kardamonu 
 
 Z podanych składników szybko zagniatamy coś pomiędzy ciastem a kruszonką :) 
 
Śliwki lub inne owoce myjemy, a jeśli są duże kroimy na mniejsze kawałki. Układamy je w wysmarowanej tłuszczem formie (można natłuścić olejem kokosowym lub masłem) i posypujemy kruszonką. 
Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 
 
U nas często znika jeszcze ciepłe wyjadane łyżeczką prosto z foremki :) 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl