Kotleciki jaglano-migdałowe
Składniki:
1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
3 łyżki ziaren słonecznika
1 łyżka tapioki
4 łyżki mielonych migdałów
2 łyżki zmielonego lnu
2 ząbki świeżego czosnku
2 łyżeczki suszonego lubczyku
duża szczypta mielonej kozieradki
sól – do smaku
 
 aszę jaglaną dokładnie opłukaj i ugotuj (zalej wodą i gotuj ok. 12 minut, mieszając rzadko; wody daj mniej więcej 2 x tyle, ile masz kaszy). Powinna wyglądać nawet na odrobinę niedogotowaną – ważne, aby po ugotowaniu miała odpowiednią konsystencję, nie może być zbyt rozgotowana.
Do przestudzonej kaszy dodaj wszystkie składniki. Dokładnie wymieszaj, formuj dość małe kulki 
i smaż na rozgrzanym oleju.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl